Мотивацията

Тъй като проблемите с теглото ми бяха най-вече в коремната област, започнах да правя коремни преси. Благодарение на самовнушение и мотивация стигнах до хиляди коремни преси, които правех наведнъж. Максимума ми беше 6000 коремни преси без почивка!

Тогава все още не бяха открити хормоните липтин, адипонектин, резистин и аз не знаех, че мазнините в коремната ми област са едни от големите виновници за апетита, наднорменото тегло, и голяма част от неуспехите ми да нормализирам телесното си тегло.

Кой е д-р Дарин Шишманов.

Аз съм роден през 1968 във Велико Търново. Завършил съм средното си образование в едно супер готино за времето си училище – строителен техникум, защото до 11клас имах огромното желание да уча архитектура, рисувах не лошо ,а и слабостта ми беше математиката. В четвърти клас започнах усилено да се занимавам със спорт. В шести клас вече изглеждах различно, но все още не беше това, което желах. Тренирах по 3-4 часа на ден, но килограмите ми така или иначе не мърдаха.

В девети клас за първи път отворих учебник по медицинска биохимия (на брат ми, който тогава беше студент по медицина) и започнах да си обяснявам някой процеси свързани с храненето.Промених доста неща в хранителния си режим и нещата взеха да се получават, но все още бях далече от целта си, докато един ден прочетох статия за мотивацията и съзнанието.

В 11 клас покрай брат ми, който беше студент по медицина и йога с която се занимавах, се запалих по невероятната професия на лекаря. Завърших медицина в Плевен през 1995година. След което интересите ми се насочиха в лечението на обменните заболявания преди всичко тези ,които протичат с наднормено тегло-хипотиреоидизъм, захарен диабет, сънна апнея. Може би една от пречините бе, че до 16години си бях дебеличък.

Днес съм на 50 години, но в голяма част от живота си съм бил в постоянна борба с наднормените килограми. Работил съм в чужбина няколко години. Имам специализации по:

  • вътрешни болести
  • горна и долна ендоскопия
  • ехографска диагностика на вътрешни органи, сърце и повърхностини структури
  • диететика
  • семейна медицина,
  • някои по екзотични за нашите ширини диагностики и лечебни техники като китайска пулсова диагностика, иглотерапия, медицинска психология

В момента интересите ми са свързани с нутригеномиката и лечебното хранене при наднормено тегло както при здрави хора,така и  свързано най-вече с болестта на Хашимото, сънна апнея, захарен диабет.  Заедно със моя син Д-р Иван-Асен Шишманов помагаме на хора с тези проблеми.

ПСИХОЛОГИЯ НА ОТСЛАБВАНЕТО.

И така аз продължих да се храня според мене добре, тренирах много, но на 26 години отново започнах да трупам килограми. Тогава започнах да изпробвам различни диети, след всяка една от които имаше временен успех, и разбира се йо-йо ефект.

На 30 години тежах 135 килограма и тогава осъзнах, че трябва да създам собствена система на хранене съобразена с моя организъм.

В продължение на няколко години изпробвах брой хранения, комбинация от храни, лечебно гладуване и какво ли още не, докато не стигнах до извода, че освен какво ям от изключително значение е каква ми е психологическата настройка към храненето.

Изпитвам ли удоволствие от храненето, какво ям, колко дълго дъвча, как комбинирам храните и всичко това съчетано с правилно движение.

Така създадох моята система на хранене, която нарекох „ПСИХОЛОГИЯ НА ОТСЛАБВАНЕТО”.

В момента съм на 50 години, тежа 91 килограм, тренирам всеки ден двуразово, храня се по 5-6 пъти дневно. Вече имам 20 годишен опит с над 10300 пациенти, на които съм помогнал успешно да се справят завинаги с излишните килограми.

МОЯТ СИН.

Един от пациентите ми беше и моят собствен син, който на 15 години тежеше 113 килограма, и нямаше никаква мотивация да се бори с проблема си.

Аз умишлено не се намесвах в неговия начин на хранене и движение, за да може той сам да реши кога да промени себе си. Ключов елемент за успеха в това начинание е всеки сам да вземе това решение.

Моментът настъпи и той реши да направи първата стъпка. Всеки голям поход започва с една малка стъпка! – поиска да му помогна да изготвим съобразен с него здравословен хранителен режим.

За 1 година спазвайки моите препоръки той свали 35 килограма. В момента е на 26 години, висок е 185 см. и тежи 83 килограма.

За радост в момента е и един от моите консултанти по хранителна биохимия, и комуникира с клиентите ми от САЩ и Англия.

Кой е Д-р Иван-Асен Шишманов?

Д-р Иван-Асен Даринов Шишманов е роден в гр. Велико Търново. Завършва Медицински Университет София през 2017 година. По време на следването си работи в Клиника по Нервни Болести на Националната Кардиологична Болница в периода 2014-2017 година. От 2018 година насам работи като лекар-специализант по Кардиология в Клиниката по Кардиология на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Има публикации и участия в български и международни кардиологични форуми. Научните му интереси са в областите на спешната кардиологична помощ, острия коронарен синдром и аритмологията. Владее английски и руски език.
Списък с публикации:

  • Pulse wave and heart rate variability analysis for the evaluation of cardiovascular function – D Dundova, IA Shishmanov, N Belova; Sofia, 2013
  • Heart rate variability dinamics during the deep breathing test – IA Shishmanov, I Marinova, D Dundova, N Belova; Sofia, 2014
  • Приложение на Nimodipine в лечението на исхемичния мозъчен инсулт – Л Хараланов, Б Милков, ИА Шишманов, К Михайлова; София, 2016
  • Reinitiation of OAC (Dabigatran) in a patient with Warfarin-induced traumatic subdural hematoma. IA Shishmanov; SPAF Academy Vienna, 2019

ИНДИВИДУАЛЕН ПОДХОД КЪМ ВСЕКИ ЕДИН КЛИЕНТ

Всеки голям поход започва с една малка стъпка!

20 ГОДИШЕН

ОПИТ

10300

ЩАСТЛИВИ ПАЦИЕНТИ

ДОКАЗАНО РАБОТЕЩА

СИСТЕМА ЗА ОТСЛАБВАНЕ