Индивидуален Хранителен режим
 • съобразен с твоите индивидуални нужди и здравословно състояние

 • без трудни за изпълнение рецепти или скъпоструващи продукти

 • ежедневно балансирано
  хранене без гладуване!

 • естествено ускоряване на метаболизма

 • без синтетични добавки и магически хапчета за отслабване

Неограничен брой консултации на електронната поща във връзка с прогреса и възникнали въпроси при изпълнението на режима;

ВАЖНО

Всеки режим се изготвя до 7 дни след попълване на специално разработен въпросник, който ми дава информация относно Вашето здравословното състояние и хранителните Ви навици.

НАД 20 ГОДИНИ

опит!

ПОВЕЧЕ ОТ 10300

доволни пациента!

ДОКАЗАНО РАБОТЕЩА

система и методология на работа!

ИНДИВИДУАЛЕН ПОДХОД

към всеки един клиент!

БЕЗ

гладуване и хапчета!

Режими, Съобразени

с Вашето здравословно състояние!

ХРАНИТЕЛНИ РЕЖИМИ.

Подходящи са за хора със забързано ежедневие, които нямат време за лична среща с мен.

На базата на дългогодишен опит съм изготвил подробен въпросник, който ми дава информация за вашите хранителни и двигателни навици, за вашите вкусове и предпочитания, за вашето здравословно състояние и др.

Чрез така събраната информация изготвям вашия индивидуален хранителен режим. Това е и начина, по който работя с клиентите си от чужбина.

Позволи ми да ти задам няколко въпроса:

 1. Времето постоянно не ти достига?
 2. Храниш се набързо и сякаш качваш килограми „от въздуха?
 3. Често се храниш извън дома си?
 4. Опитвал си много диети, но без трайни резултати?
 5. Всъщност кога за последно си обядвал без да бързаш?

Вярвам, че заедно ще променим това!

Какво е хранителен режим?

Думите “хранителен режим” и “диета” предизвикват смут и неприязън у много хора. Но повечето от вас вероятно не знаят истинското им значение.  Думата “диета” произлиза от гръцкото “diatia” – в буквален превод “начин на живот” и още по-точно – “начин на живот, препоръчан от лекар (което може да включва както препоръки за хранене, така и за други ежедневни дейности)”. 

В наши дни под “диета” се разбира краткосрочен хранителен режим, често силно ограничаващ от към видове храни и брой калории, който цели бърза и “лесна” загуба на тегло. Истинското значение на думата, обаче, е начинът на хранене на един човек или група от хора.

Повечето от вас най-вероятно са чували за т.нар. “Средиземноморска диета” – богата на плодове и зеленчуци, морска храна, зехтин; честа консумация на яйца и млечни продукти; рядка консумация на червени меса. Хората, живеещи в тази част на света, не спазват тази диета, защото е популярна или им е конкретно препоръчана, а защото просто такива са хранителните им навици. 

Същата генерализация за хранителните навици може да се направи за почти всеки регион в света. Например, ако трябва грубо да дефинираме “Балканската диета”, то тя би изглеждала приблизително така: честа консумация на червени меса и високомазнинни млечни продукти, както и тестени изделия; ограничен прием на сезонни плодове и зеленчуци; рядък прием на морска храна. 

Мисля, че поглеждайки горните два абзаца, всеки от вас може да си направи извода защо честотата на сърдечно-съдовите заболявания е далеч по-ниска в Средиземноморието, спрямо на Балканите. Променяната на това каква храна и колко от нея приемате, може да доведе до позитивни, както и негативни промени в тялото и здравето ви. Независимо от целта ви, основното правило трябва да бъде – възможно по-голямо количество “истинска” (непреработена) храна. 

Искате просто да се чувствате по-добре?

Дори и да сте доволни от теглото си, то промяната в качеството на храната, която приемате, със сигурност ще доведе до промяна в общото ви благосъстояние. Истинската храна е с по-ниско съдържание на калории, но много по-богата на витамини и минерали, както е и далеч по-лесно смилаема.

Искате да свалите някой друг килограм?

Като за начало, сведете до минимум преработените храни. Започнете да приготвяте храната си вкъщи и имайте волята да хапвате малко по-малко от преди. И разбира се, движете се повече, макар и това да е съвсем друга тема. 

Ако пък ви е писнало да сте кльощав и искате да натрупате малко мускулна маса

Хранете се малко по-обилно и вдигайте тежести. Звучи много просто.  На хартия е. На практика – не чак толкова – изисква се воля. Както вече споменахме, “истинската” храна съдържа по-малко калории, така че ще трябва да вземете това предвид. 

Ако искате да промените начина, по който изглеждате и се чувствайте, ето ви кратък план за действие:

 1. Спазвайте хранителен дневник за една седмица – записвайте какви храни и напитки приемате през всеки един ден. Така ще определите “диетата” си в момента.
 2. Разберете от колко калории на ден се нуждаете.
 3. Определете целта си.
 4. Разделете калориите в три до пет хранения за деня, за да достигнете съответния брой калории.
 5. Ако искате да се отървете от излишните килограми, намалете калорийния си прием с 300-600 кКал дневно.
 6. Ако искате да натрупате мускулна маса, увеличете приема си с 10-12% дневно.

Както отслабването, така и изграждането на мускулна маса са бавни и постепенни процеси. Изисква се време. И воля. 

Независимо колко специалиста посетите и колко хранителни режима ви бъдат съставени, в крайна сметка всичко се свежда до вас и дали сте готови за промяната. Намерете мотивация за нея, било то:

 • Искам да съм здрав
 • Искам да изглеждам добре в новата рокля
 • Искам колегите да завиждат на фигурата ми
 • Искам да дам пример на децата си
 • *ваш ред е*

Всяка от тези причини е достатъчно добра, ако ви помага!

Всеки хранителен режим е изготвен лично от доктор Дарин Шишманов и е съобразен изцяло с индивидуалните цели и здравословно ви състояние.

Често Задавани Въпроси

Как мога да платя?

Можете да заплатите с наложен платеж при доставка с куриер (Еконт) или с банков превод.

Кой ще изготви моя режим?

Всеки един режим се изготвя лично от доктор Дарин Шишманов. Вярвам, че здравето на моите клиенти е най-важно и не толерирам по никакъв начин писането на хранителни режими от хора без лекарско образование и опит!

Как ще получа режима си?

Ще получите Вашия индивидуален хранителен режим в съответствие с избрания от Вас начин на доставка – чрез куриер или по електронен път с Email.

Кога ще получа режима си?

Ще имам нужда от време, за да се запознаe подробно с Вашия профил и да изготви режима Ви. Ще получите режима си до 7 работни дни от датата на поръчка (при доставка с куриер) или от датата на потвърждение на плащането (при получаване по Email).

Не съм в България, мога ли да поръчам хранителен режим от друга страна?

Разбира се! В този случай ще получите режима си по Email. Ще изпратим режима Ви на посочен от Вас Email адрес до седем работни дни след потвърждение на плащането.

Колко време отнема попълването на въпросника?

Попълването на въпросника ще Ви отнеме около 10 минути. Съветвам Ви да бъдете максимално подробни и откровени в отговорите си, за да мога да изготвя възможно най-подходящия за Вас режим.

Колко килограма ще сваля?

С режимите, които съставям целя бавно и постепенно сваляне на тегло – около 1-1.5 кг. на седмица, с цел да се избегне така нареченият “йо-йо“ ефект и да можете да задържите теглото си. Колко точно килограми ще свалите зависи от това колко наднормено тегло имате и колко точно спазвате режима.

Трудни ли са за спазване режимите?

Не. Режимите, които съставям не са от типа „холивудската диета“ или подобни разпространени в социалните мрежи псевдо-диети, а са балансирани и приема на храна е достатъчен, за да няма гладуване.

Какви храни са включени в режимите?

В режимите си включвам достъпни храни, т.е. такива, които можете да си набавите и приготвите лесно.

Не мога ли да пия някакво хапче, за да сваля килограми?

Поне аз не съм открил магическото хапче, но ако Вие го откриете, моля споделете.

Предлагате ли доставка на храна?

Не предлагаме доставка на храна. Режимите, които съставям, включват лесни и бързи за приготвяне ястия, така че вярвам, че ще се справите и сами